Authentiek Ouderschap

Authentiek Ouderschap

Bewust of onbewust laten we ons, bij het maken van keuzes, allemaal beïnvloeden door anderen. Ook bij het opvoeden van kinderen speelt dit een rol.

Voordat je kinderen had, had je vast al wel een beeld over hoe jouw gezin er uit zou zien. Hoe jullie met elkaar om zouden gaan en het plezier dat jullie met elkaar zouden hebben. In het dagelijks leven van werk, school en andere zaken kan het zijn dat je daar niet altijd meer bij kunt, laat staan dat je het zo organiseert.

Authentiek Ouderschap kijkt naar het spanningsveld tussen jouw ideale ouderschap en hoe jouw ouderschap in het dagelijks leven vorm krijgt. In dit spanningsveld onderzoeken we de invloeden en (onbewuste) overtuigingen die je vanuit de maatschappij, instanties en je eigen opvoeding meegenomen hebt.

Ook kijken we er naar vanuit gedrag van jouw kind dat jou in het bijzonder raakt. Waarom is dit? Wat zegt dit over jou? En waar komt die sterke reactie daarop vandaan?

Authentiek Ouderschap onderzoekt dus invloeden op jouw manier van vader of moeder zijn en biedt handvaten om dingen die belemmerend werken los te laten.

Aan het eind van de training heb je nieuwe inzichten gekregen en meer ruimte gecreëerd om op jouw eigen manier vader of moeder te zijn.

We werken met visualisaties, uitwisseling, intuïtieve en andere werkvormen waarmee we kijken we naar onderwerpen als  je eigen opvoeding, de perfecte ouder (willen) zijn, humor in de opvoeding en andere zaken.

Praktische Informatie:

Voor wie: Ouders van kinderen t/m de basisschoolleeftijd Authentiek Ouderschap kan je zowel individueel als in een groep doen